Utbud

Här hittar du hela utbudet med allt från scenkonst och workshops för barn till konserter med fullt ös för vuxna.

Klicka in och läs mer om varje föreställning. Där finns även all information som behövs för er som arrangerar.

Workshops/Skapande skola

Skapande skola workshop

Här berättar vi kort om våra fristående workshops för mellanstadiet som inte specifikt är kopplade till en redan befintlig föreställning. Elever/deltagare är den som själv skapar med hjälp av Apolonia- Idas ledning

Läs mer...

Nya Fria Fötter-

Musikteater

Upplev den nya omarbetade trio-versionen av succésagan Fria Fötter, föregångaren av Resan till Apolonien som har spelats över 500 gånger landet runt! En musikteater saga som älskats och hyllats sedan 2013 framförd med euforisk musik som förenar och som på ett okomplicerat sätt belyser migration och normer!

Läs mer...

TROLLVIND

interagerande musiksaga

Trollvind är en interagerande musikalisk resa där barnen får uppleva uttrycksfulla musiklandskap med teatraliska och visuella sagomiljöer på scen. Barnen är själva med genom rörelse och sång upplever skogen, staden, havet, stormen och hissen som leder till evigheten bland moln och en flygande stork ute till havs. Föreställningen ges både som trio musikteater alt. duo/solo som musikalisk dockteater.

Läs mer...

Vilka Dom?

Förställning med skapandeskolaprogram

En konsert med skapande skolaprogram från åk 6 om människors lika värde genom värdegrundsarbete och skapande musikteater. Apolonias medryckande musik rör sig gränslöst mellan olika genrer som balkan, latin, reggae och klezmer i en berättande konsert om identitet och att våga vara sig själv. Med Apolonias livsbejakande liveakt, bildrika texter och toner förmedlas budskapet om att ingen kan göra allt men alla kan göra något!

Läs mer...

Halina- en överlevares berättelse

Berättande musikföreställning

Apolonia musik & scenkonstkollektiv sätter i samarbete med Malmö Museer upp musikföreställningen "Halina- en överlevares berättelse". I centrum står Halina, en kvinna vars liv vi får följa från ungdomen i andra världskrigets Polen till koncentrationslägret i Ravensbruck fram till livet i Sverige dit hon anländer 1945.

Läs mer...

Greta Get - En sanitär angelägenhet

Musiksaga

Ljudboksreleasefest 19/11 Barnens scen 14.00! Greta Get - en sanitär angelägenhet tar oss med på en resa där den tokiga Greta Get får lära sig om att ta hand om vår natur istället för att skräpa ner. Professor Skräp, Gunvor Grönkål och Doktor Broccoli tar till instrument av skräp, grönsakssång och samarbete ihop med publiken för att lära Greta om hur vi kan göra för att få en härligare miljö att leva i och bromsa klimatförändringarna!

Läs mer...

Apolonia band

Konsert

Apolonia har sedan starten 2009 avverkat hundratals spelningar, från hemtrakterna i söder, på båda sidorna av sundet, till Luleå i norr. Klubbar, folkparker, festivaler, bröllop, stadsfester och konserthus har fått ta del av Apolonias energiska liveakt men även radio och Tv. Lyssna och njut! Hoppas vi ses!

Läs mer...

Janni hittar hem

Musikalisk solosaga med Ida Gustafsson

Janni Hittar Hem handlar om identitet och utanförskap, hunger och hemlöshet. En värld där vänskap betyder allt och de enklaste tingen för den lilla som behöver hjälp kan göra stora underverk. Målgrupp 3-8 år.

Läs mer...