Apolonia band

Apolonia väcker världen med en glädjechock!

Apolonia band har en gedigen erfarenhet av livescenerna runt om i landet och har haft flera hundratals framträdanden sedan start hösten 2009 på bl a SVT, TV4, SR, folkparker, festivaler, stadsfester, konserthus och privata fester i både Sverige och Danmark. De har förutom albumen ”Lockar och Skägg” (2011) och ”Fria Fötter” (2012) Vilka Dom? (2019) skapat en mängd olika scenkonstproduktioner riktade till barn som de turnerat med runt om i Sverige.

Den energi som bandet utstrålar var utan dess like. Få konserter jag har gått på utstrålarsamma kärlek till musik. Senast jag upplevde någonting liknande var närjag såg Bob Hund spela live på Arvikafestivalen 2009.

 EN VÄL UTFÖRD spelning ska, enligt mig, innehålla folk som älskar att spela musik och bralåtar. Det är inte svårare än så. Dessa kriterier fyller Apolonia med råge.Redan under första halvan hade de dragit igenom ett gäng låtar med en sånotrolig energi att jag kommer att ha sömnsvårigheter i en vecka. Det var helt klart en av årets bästa konserter på Baren-scenen... Mellan låtarna berättade Ida och hennes gruppmedlemmar om landet Apolonien. Ett sagolikt land där det verkar hända underliga och sagolika saker. När jag tänker på det landet får jag samma känsla som jag fick under spelningens gång. En intensiv känsla av glädje” (André Stray Norrbottenkuriren, 10 November 2011) 

"...jissesvilken spelglädje Apolonia visar. Det är en ren adrenalinkick att träda in ideras gränslösa musikaliska värld." (Dennis Andersson ur tidningenBarometern.se)

 

”Det blåsarspetsade Malmöbandet är ett tätt och muskulöst kollektiv, ur vilket dragspelaren JohanOhlsson (Östblocket) och särskilt Ida Gustafsson sticker upp. Hon sjunger med samma slags passion som de stora romsk-balkanska sångerskorna, låter ofta rösten brytas och glider hämningslöst upp och ned på tonerna. Gustafsson fortsätter att skriva låtar med bra melodikrokar.” (Sydsvenskan AlexanderAgrell)

Apolonia band erbjuder flera olika konserter där de framträder på 3-7 musiker beroende på önskemål:

  1. Ös och energi -kärleksfest!
  2. Människors lika värde
  3. Klezmerkonsert med kända låtar
  4. Blandkonsert!

Skrivet om bandet:

"Apolonia har skapat en osannolik brygd av balkansväng i baktakt, tangoinfluenser, reggaestänk och countrybanjo, liksom drag av svensk folkvisetradition och gammalt skillingtryck... Man har ingen anledning att tvivla på ryktet om Apolonia som en konsertupplevelse utöver det vanliga."

Uppsala nya tidning, betyg 4/5

"Det är en ren adrenalinkick att träda in i deras gränslösa musikaliska värld."

Dennis Andersson ur tidningen Barometern.se

"Bandets nio medlemmar levererar stor spelglädje och virtuositet, öset är i högsätet."

Jan Westerlund, Västerbottens kurir, betyg 4/5

Boka oss här:

Tack! Vi hör av oss så snart som möjligt. Ha en fin dag :)
Oops! Någonting gick fel med formuläret. Testa igen eller skicka ett mail till info@apolonia.se