Apolonia band

Med sin otämjda glädje drar Apolonia ut på  Sverigeturné för att sprida sitt budskap om allas lika värde!

Med fyra plattor i bagaget och hundratals spelade spelningar från norr till söder vet Apolonia hur man tar sig an en publik, att både bjuda upp till glädjedans och belysa tunga ämnen gör kvällen både minnesvärd och energigivande. Att publiken går därifrån med en härlig och positiv känsla samtidigt som de blir inspirerade att förändra världen till det bättre är bara en av de stora behållningarna med en Apoloniakonsert.

Apolonia har en gedigen erfarenhet av livescenerna runt om i landet och har haft flera hundratals framträdanden sedan start hösten 2009 på bl a SVT, TV4, SR, folkparker, festivaler, stadsfester, konserthus och privata fester i både Sverige och Danmark. De har förutom albumen ”Lockar och Skägg” (2011) och ”Fria Fötter” (2012) skapat en mängd olika scenkonstproduktioner riktade till barn som de turnerat med runt om i Sverige. Allt grundar sig i ett engagemang för samhällets utsatta och med avstamp i en antirasistisk och feministisk analys försöker Apolonia får sin publik att öppna ögonen och se orättvisorna i vår värld. För att sedan mana till handling och förändring. ”Efter att till stor del ha fokuserat på barn och unga under fem års tid är vi nu tillbaka där vi startade och riktar oss till de vuxna öronen.” Säger Ida. ”Det är hög tid att agera och då måste vi nå ut till alla, både barn och vuxna. Om vi med musiken kan så ett frö av förståelse som kan växa sig till ett engagemang för förändring så har vi verkligen lyckats.” (Text Hugo Gerdmar)

Skrivet om bandet:

"Apolonia har skapat en osannolik brygd av balkansväng i baktakt, tangoinfluenser, reggaestänk och countrybanjo, liksom drag av svensk folkvisetradition och gammalt skillingtryck... Man har ingen anledning att tvivla på ryktet om Apolonia som en konsertupplevelse utöver det vanliga."

Uppsala nya tidning, betyg 4/5

"Det är en ren adrenalinkick att träda in i deras gränslösa musikaliska värld."

Dennis Andersson ur tidningen Barometern.se

"Bandets nio medlemmar levererar stor spelglädje och virtuositet, öset är i högsätet."

Jan Westerlund, Västerbottens kurir, betyg 4/5

Boka oss här:

Tack! Vi hör av oss så snart som möjligt. Ha en fin dag :)
Oops! Någonting gick fel med formuläret. Testa igen eller skicka ett mail till info@apolonia.se