Workshops/Skapande skola

Apolonia har sedan 2014 gjort mängder av skapande skolauppdrag i samband med Apolonias föreställningar. Då är det ofta så att Ida kommer solo till klassrummet efter eller före föreställningen med en eller flera av sina kollegor. Här nedan presenteras ett axplock av vad vi erbjuder men det går också fint att själv komma med förslag och önskemål som sedan kan skräddarsys till just din skola/tillfälle!

Idas arbetsmetod är tvärkonstnärlig och hon arbetar gärna med skrivande från hela kroppen och sinnet genom att använda sig av både drama, bild och musik i samklang som sedan leder fram till en ny sång, scen eller bild!

Ida Gustafsson är upphovskvinna till Apolonia där hon skriver både text, manus och musik tillkonserter och föreställningar. Hon har släppt åtta skivor (varav fyra för barn) med egen musik i flera olika konstellationer i genrer som folk, världsmusik, reggae, pop, kabaré och singer/songwriter. En musikskapandescenkonstnär med en berättares fantasi som arbetar både musikaliskt,visuellt och teatraliskt. Studier på musikhögskolan i Malmö samt vidare studieri musikteater. Idas projekt uppmärksammas ofta i media och har fått stöd frånmusikverket, kulturrådet, Malmö stad och konstnärsnämnden mfl. Apolonia band har funnits sedan 2009 och har sitt säte i Malmö.

Upplägg 1- Mellanstadiet

 

Skapa klassens mini-musikteater/konsert med bandet Apolonia!

 

Låtskrivarworkshops vi skriver låtar på ett förutbestämt tema/grundstory som ni önskar. Vi startar med storyn och kartlägger händelseförloppet på tavlan. Sedan får eleverna inspirerande”komigång” skrivövningar genom drama som sammanflätas med musikskapande och berättande. 

 

Detta gäller upplägg för en klass. Vilket gärna samkörs med fler klasser då de ska framträda. Vi skräddarsyr efter önskemål både gällande upplägg och tema! 

 

 

Tillfälle 1. Vi ses en dag (3h) och jobbar fram engrundstomme/story och låtarna 4-5 stycken i mindre grupper om ca 5 elever/grupp/.

Det finns en färdig musikbakgrund att tillgå till varje låt där text skrivs av eleverna i de mindre grupperna. Eleverna får träna på den inspelade låten de skrivit efter dagens slut så att de kan den väl tills nästa gång. 

 

Tillfälle 2. Apolonias band återkommer (3 h) och repar in sångerna med eleverna. Ida jobbar med de eleverna som valt berättande vilket håller ihop storyn mellan sångerna så det skapas en röd tråd. Vi gör ett genrep tillsammans och framträder med tex en lunchföreställning samma dag eller kvällskonsert! 

 

 

 

Lilla paketet- klassens egen låt mellanstadiet/lågstadiet

 

Tillfälle 1

Ida kommer tillklassrummet och skriver under 45 min klassens egen låt! Tema bestämmer ni! Det kan ex. vara ett skolämne som vill fördjupa sin kunskap genom att befästa detta ien sång? Eller ett viktigt tema som ni arbetar med nu? Eleverna får genom inspirerande flödesövningar som sker via drama, bild, text och musik skapa en egen låt ihop med Ida.

 

Tillfälle 2 (valbart)

En gemensam konsert därflera klasser medverkar från fler skolor eller den egna. Det finns då möjlighet att fler musiker medverkar så att det blir en egen konsert.

 

Det är möjligt att skräddarsy uppläggen efter behov och önskemål!

 

Skolämnen som går att koppla till Apolonias workshop: svenska, musik, So, drama, bild. Värdegrundsarbetet genomsyrar allt vi tar oss för i Apolonia.

 

Eleverna tränar:

·      Sång/musik

·      Rörelser

·      drama

·      Lyhördhet

·      Samarbete

 

·      Kreativitet

·      Kreativt skrivande

·      Självförtroendet

·      Att iaktta livet från nya perspektiv

·      Fördjupning i Skolämnen genom att skriva låtar i det

 

 

 

Boka oss här:

Tack! Vi hör av oss så snart som möjligt. Ha en fin dag :)
Oops! Någonting gick fel med formuläret. Testa igen eller skicka ett mail till info@apolonia.se