Janni hittar hem

Glada Hunds succésaga “Janni Hittar hem” har trollbundit tusentals barn Sverige runt sedan 2018! Föreställningen tar på ett lätt sätt med barnen i sagan genom sång och rörelser och bjuder både på sorg och skratt!

 

Om föreställningen:

Följ med den hemlösa hunden Janni i sitt sökande efter en familj. På vägen möter vi tokroliga karaktärer som formas av bubblande musik, teater, illustrationer, rörelser och historier. I nyskrivna låtar mixas folktoner, visa och världsmusik och  ”pruttprogg”. 

Glada Hunds saga handlar om identitet och utanförskap, hunger och hemlöshet. En värld där vänskap betyder allt och de enklaste tingen för den lilla som behöver hjälp kan göra stora underverk. 

På scen:

Ida Gustafsson - sång, gitarr, Janni, Lucky Lök, Farmor Får mm.

Skojiga sagor och visor i sin vildaste form från Ida Gustafsson på sång och gitarr. Det är färger och mönster som andas 70-tal. Sånger och sagor om minoriteter och utsatthet varvat med interagerande sånger om och med knasiga karaktärer. Glada Hunds Janni Hittar hemsaga går att boka om 1-3 aktörer/musiker.

 

Skapande skola med Glada Hund- Janni Hittar hem

Janni hittar hem finns både som föreställning och skapande förskola/skolaprogram! Sagan har spelats för och tillsammans med ca 5000 st elever i åk 1 i Lomma kommun under åren 2021-2023. Barnen har då först fått möta Ida i klassrummet som spelat sagan solo för barnen, lärt ut sångerna och karaktärer så att barnen vid tillfälle 2 kunnat medverka i en riktig föreställning tillsammans med 2 extra musiker. Ett extra plus är att barnen själva fått tillverka sin egen lökhatt att använda vid framträdandet! Denna saga har med sina skojiga sånger, komiska karaktärer samt pedagogiska upplägg en otrolig förmåga att engagera alla barn och smitta med glädje!

Om upphovskvinnan bakom Janni Hittar Hem:

Ida Gustafsson är en skådespelande sångerska och gitarrist som skriver både text, manus och musik till konserter och föreställningar samt målar/illustrerar. Hon har släppt åtta skivor (varav fyra för barn) med egen musik i flera olika konstellationer i genrer som folk, världsmusik, reggae, folkpop, progg, kabaré och singer/songwriter. I grunden utbildad musikpedagog vid Musikhögskolan i Malmö, artistutbildning från Sång och Teaterskola i Stockholm och Musikteaterskolan i Bjärnum. Ida har erhållit arbetsstipendium från konstnärsnämnden och fått återkommande verksamhetsstöd från Kulturrådet för sin grupp Apolonia sedan 2013. Samt fått flera projektstöd från Malmö Stad, Musikverket, Sten K Johnsson, Längmanska Stiftelsen och Region Skåne till tidigare projekt. Ida har turnerat med egna kompositioner i olika konstellationer sedan 2005.

Glada Hund live på Sommarlund

Manus, idé och musik:

Ida Gustafsson

Regi och bearbetning av manus:

Eva Ekengren

Illustrationer:

Ida Gustafsson

Kostym:

Mikaela Wallin Sysgård och Ida Gustafsson

Boka oss här:

Tack! Vi hör av oss så snart som möjligt. Ha en fin dag :)
Oops! Någonting gick fel med formuläret. Testa igen eller skicka ett mail till info@apolonia.se