Janni hittar hem

Musik- och scenkonstkollektivet Apolonia presenterar musikföreställningen "Janni hittar hem" av gruppen Glada Hund

Glada Hunds succésaga “Janni Hittar hem”har spelats över 120 ggr de senaste åren och älskas av alla barn i förskoleåldern och de yngre åren av lågstadiet! Föreställningen tar på ett lätt sätt med barnen i sagan genom sång och rörelser och bjuder både på sorg och skratt!

 

Om föreställningen Janni HittarHem 

Följ med den hemlösa hunden Janni i sitt sökande efter en familj. På vägen möter vi tokroliga karaktärer som formas av bubblande musik, teater, illustrationer, rörelser och historier. I  nyskrivna låtar mixas folktoner, visa och världsmusik och  ”pruttprogg”. 

Glada Hunds saga handlar om identitet och utanförskap, hunger och hemlöshet. Tillsammans förvandlar de den till en värld där vänskap betyder allt och de enklaste tingen för den lilla som behöver hjälp kan göra stora underverk. 

 

Janni hittar hem finns både som föreställning och skapande förskola/skolaprogram! 

Glada Hund live på Sommarlund

Manus, idé och musik:

Ida Gustafsson

Regi och bearbetning av manus:

Eva Ekengren

Illustrationer:

Ida Gustafsson

Kostym:

Mikaela Wallin Sysgård och Ida Gustafsson

På scen:

Ida Gustafsson - sång, gitarr, LuckyLök, Farmor Får

Åsa Håkansson- fiol, Janni

Katja Nielsen- kontrabas, Får, Flickan, Laila Lök

Sättningen består av sagolika toner från Åsa Håkanssons fiol och dynamiska basgångar från Katja Nielsens kontrabas, skojiga sagor och visor i sin vildaste form från Ida Gustafsson på sång och gitarr. Gruppen består av tre musikentreprenörskor som var och en har flera års erfarenhet av att ha spelat folk och världsmusik i olika form har nu strålat samman för att undersöka det musikaliska och scenkonstnärliga berättandet från ett annat perspektiv. Det är färger och mönster som andas 70-tal. Sånger och sagor om minoriteter och utsatthet varvat med interagerande sånger om och med knasiga karaktärer.

Boka oss här:

Tack! Vi hör av oss så snart som möjligt. Ha en fin dag :)
Oops! Någonting gick fel med formuläret. Testa igen eller skicka ett mail till info@apolonia.se