Janni hittar hem

Musik- och scenkonstkollektivet Apolonia presenterar musikföreställningen "Janni hittar hem" av gruppen Glada Hund

Janni hittar hem handlar om den hemlösa hunden Janni i sitt sökande efter en familj. Längs sin väg möter hen tokiga, roliga karaktärer som framställs via bubblande musik, teater, illustrationer rörelser och berättande.

Glada Hund utforskar instrumentens möjligheter och berättar sagan med illustrerande ljud och skojiga interagerande sånger. Gruppen spelar nyskrivna sånger av Ida Gustafsson och blandar folktoner, visa, världsmusik och "pruttprogg".

Janni hittar hem är en saga om identitet, utanförskap om hur det är att vara hungrig och hemlös. Om hur lätt vi kan göra gott för någon annan genom vänskap och hur de allra enklaste tingen kan göra stora underverk för den som behöver hjälp.

*Föreställningen kan ta upp till 150 pers/föreställning med egen teknik men har även spelats för flera hundra med goda resultat men då har teknik ordnas av arrangör.

Glada Hund live på Sommarlund

Manus, idé och musik:

Ida Gustafsson

Regi och bearbetning av manus:

Eva Ekengren

Illustrationer:

Ida Gustafsson

Kostym:

Mikaela Wallin Sysgård och Ida Gustafsson

På scen:

Ida Gustafsson - sång, gitarr, karaktärer
Emma Swensson - oboe, karaktär
Anne Marte Eggen - elbas, karaktärer

Sättningen består av sagolika toner från Emma Svenssons oboe, grymma grooviga komp från Anne Marte Eggens bas och skojiga sagor och visor i sin vildaste form från Ida Gustafsson på sång och gitarr. Gruppen består av tre musikentreprenörskor som var och en har flera års erfarenhet av att ha spelat folk och världsmusik i olika form har nu strålat samman för att undersöka det musikaliska och scenkonstnärliga berättandet från ett annat perspektiv. Det är färger och mönster som andas 70-tal. Sånger och sagor om minoriteter och utsatthet varvat med interagerande sånger om och med knasiga karaktärer.

Boka oss här:

Tack! Vi hör av oss så snart som möjligt. Ha en fin dag :)
Oops! Någonting gick fel med formuläret. Testa igen eller skicka ett mail till info@apolonia.se