Greta Get - En sanitär angelägenhet

Lyssna på musiken från nya ljudboken:

https://soundcloud.com/apoloniasongs/24-dela-med-flera
https://soundcloud.com/apoloniasongs/13-aterbruka?

I det härliga landet Apolonien, strax söder om evigheten i centrum av möjligheten där alla är välkomna och lever hälsosamt i samklang med naturen, där bor också den ohälsosamma rockgeten Greta Get som äter allt, slösar och förpestar som en hel fabrik och lever livet på andras bekostnad. Greta Get sjunger att hon har en mage av stål som tål och bryr sig mindre om hur någon annan har det. Blåsfiskarna i havet, de har däremot problem... De telegraferar upp till Apolonien om hur illa det är ställt med det alltmer växande berget av plastpåsar som håller på att förpesta hela havet med sina föroreningar. Blåsfisk efter blåsfisk håller på att insjukna i den förfärliga påssjukan! Då knackar det på dörren och ”Professor Skräp” kommer på besök. Professorn lär oss hur vi kan omvandla skräp till skoj saker som instrument tex för att på så vis minska föroreningen. Men Greta vägrar lyssna på det och fortsätter förpesta hon smakar på det förgiftade havet och insjuknar snabbt och tas med på en omtumlande resa till Basiluskien... Där är det inte längre självklart att Greta får stanna i livet. Samtidigt ökar klimathotet alltmer...hur ska det gå för Greta? kommer Apolonierna hitta en lösning på växande påsberget?

En interagerande, hälsosam berättelse med mycket fantasi, skoj och skratt! Till de medryckande tonerna av världsmusik och en färgstark sagobok i jätteformat kommer Greta Get, Gunvor Grönkål, Doktor Broccoli och Professor Skräp ta med dig till en saga som vi alla kan lära oss något av!

Medverkande

Medverkande på scen:

Ida Gustafsson: sång, gitarr, berättare gitarr, skräpinstrument, Professor skräp, Gunvor Grönkål

Oliva Longo: Greta Get

Johan Ohlsson: dragspel, Dr Broccoli


Ida Gustafsson är upphovskvinna bakom det färgstarka musik och scenkonstkollektivet Apolonia där hon skriver både text, manus och musik till konserter och föreställningar samt målar/illustrerar. Hon har släppt sex skivor (varav två för barn) med egen musik i flera olika konstellationer i genrer som folk, världsmusik, reggae, folkpop, progg, kabaré och singer/songwriter. En musikskapande scenkonstnär med en berättares fantasi som arbetar både musikaliskt, visuellt och teatraliskt. I grunden utbildad musikpedagog vid Musikhögskolan i Malmö samt dessförinnan studerat på Musikteaterskolan i Bjärnum och i Stockholm på Sundbybergs Folkhögskola. Hennes skapande har hittills handlat främst om människors rättigheter, rasism, feminism och kärlek och hållbarhet. Ida har erhållit arbetsstipendium från konstnärsnämnden och fått återkommande verksamhetsstöd från Kulturrådet för sin grupp Apolonia. Samt stöd från Malmö Stad till hennes trio Glada Hund och Greta Get. Greta Get har även fått stöd från musikverket. Ida har uppträtt årligen i nationell TV eller radio solo eller med någon av sina konstellationer. Ida har sedan 2014 haft sin främsta försörjning på sina barnmusikaliska produktioner som främst turnérat via länsmusiken runt om i landet och har under årens lopp hunnit göra många hundratals framträdanden på olika scener både på skolor och offentliga arr runt om i landet.

Johan Ohlsson, är dragspelare och pianist med lång erfarenhet på både världsmusik- och jazzscenen i Sverige. Ofta anlitad i olika band och konstellationer, i teatersammanhang och som studiomusiker. Johan är musiker i band som Östblocket, Simbi, Mimi Terris, Martin Brandqvist, Joe spinaci & the brocolino Orchestra, swing al dente, Chane Nussbaum, Bror Tommy Borgström, Opa, Torbjörn Righard kvartett, Sofia Thelin band och cumbiasound.

Olivia Longo, är frilansande skådespelare och har varit verksam i Malmös fria kulturliv sedan början av 2000 talet i grupper som Insite, Morianen, Obanteatern, Teater Foajé, Fri scenkonst, Jalada m.fl. Utbildar även unga Kultur Crew i Riksteaterns regi och även som teaterpedagog på Teaterprogrammet på gymnasiet.

Eva Ekengren, regissör för föreställningen. Eva är skådespelerska, regissör och dramatiker utbildad bl a vidTeaterhögskolan i Malmö och på Biskops Arnös dramatikerlinje. Hon har jobbatsom frilansande skådespelerska i snart 25 år främst på scen, både i frigrupperoch på institutionsteatrar, och har även gjort TV och film. Bla var hon med ochspelad i och skrev i succe´barnprogrammet Tippen. Hon har skrivit ett flertalbarnpjäser och på senare tid regisserat båda barn- och vuxenföreställningar.Hon har ett stort social engagemang och gör gärna teater som både berör och engagerar,gärna med humor.Regi

Eva Ekengren

Kostym

Dunja Kalk

Sagobokens illustrationer

Ida Gustafsson

Musik

Ida Gustafsson

Manus

Ida Gustafsson och Eva Ekengren

Manusbearbetning

Eva Ekengren

Med stöd från Malmö Stad, Statens Musikverk och Kulturrådet


Boka oss här:

Tack! Vi hör av oss så snart som möjligt. Ha en fin dag :)
Oops! Någonting gick fel med formuläret. Testa igen eller skicka ett mail till info@apolonia.se