TROLLVIND

Målgrupp 3-7 år

Trollvind är en interagerande musikteatralisk resa där barnen får uppleva uttrycksfulla musiklandskap med teatraliska och visuella sagomiljöer på scen. Barnen är själva med på scenen där de genom rörelse och sång upplever skogen, staden, havet, stormen och hissen som leder till evigheten bland moln och en flygande stork ute till havs.

Trollvind är namnet på huvudkaraktären, en blyg trollflicka som alltid har trivts i skogen men som nu upplever att hennes vänner utesluter henne. Hon bestämmer sig därför att lämna skogen för staden där hon får uppleva en helt annan miljö.

Hennes tankar ställs på spel; vad gör vi med vår värld och hur behandlar vi varandra? Till sist ställs hon inför att våga lyssna till sitt eget hjärtas sång och enda sättet hem är att uttrycka sig och våga visa vem hon är.

Barnen upplever sagan genom att själv vara en del av skapandet med hela kroppen, rösten, agerandet och sången. Barnen reser med Trollvind uppe på scenen genom olika landskap både via stora sagomålningar/scenografin och vackra, sköra visor på gitarr, mandolin, banjo, kontrabas, fiol, slagverk/hangdrums som ger sagan ett drömlikt uttryck. Men också lättsamma, roliga, medryckande sånger där barnen själva sjunger med.

Föreställningen kan bokas som en vandringsföreställning i en skogsmiljö utomhus såväl som konsertlokal eller till förskolans samlingssal.

REGI: EVA EKENGREN

TROLLVIND/SÅNG/GITARR: IDA GUSTAFSSON

KURREKOTTE/STORK/BAS/TENORGITARR/MANDOLIN: MALTE ZEBERG

RITARÄVMUS/MOLN/FIOL/SLAGVERK: ÅSA HÅKANSSON

MANUS/KOMPOSITION: IDA GUSTAFSSON

MANUS BEARBETNING: EVA EKENGREN

KOSTYM: ÅSA GJERSTAD

ILLUSTRATION: IDA GUSTAFSSON

FOTO: JANUS LANGHORN

Föreställningen har fått stöd från Region Skåne, Musikverket och är ett samarbete med Kulturhuset Anders i Höör

Kurre Kotte, Trollvind och Rita Rävmus

Med stöd från:

Boka oss här:

Tack! Vi hör av oss så snart som möjligt. Ha en fin dag :)
Oops! Någonting gick fel med formuläret. Testa igen eller skicka ett mail till info@apolonia.se