Vilka Dom?

En konsert med skapande skolaprogram från ca åk 5 om människors lika värde genom värdegrundsarbete och skapande musikteater. Apolonias medryckande musik rör sig gränslöst mellan olika genrer som balkan, latin, reggae och klezmer i en berättande konsert om identitet och att våga vara sig själv. Med Apolonias livsbejakande liveakt, bildrika texter och toner förmedlas budskapet om att ingen kan göra allt men alla kan göra något!

Om Apolonia fick drömma fritt, då skulle vi önska fred och att alla kände sig som hemma överallt. Att det inte fanns några gränser mellan länder och att alla mötte varandra med respekt och tolerans. Att alla såg på världen som ett enda stort hus där alla får plats och där vi delar jordens tillgångar lika och där vi möts med våra olikheter i nyfikenhet och hjälps åt, inspireras och växer i trygghet. Att vi upphör att frysa ut den som är fattig, har en annan hudfärg, sexuell läggning eller en diagnos. Att förstå att vi är dom lika mycket som dom är vi. Till sist förenas alla i ett enda VI och frågar oss Vilka är egentligen Dom? På detta tema spinner vi våra sånger i genrer som hämtat inspiration från världens olika hörn.  Upplev musikens förenande kraft och magi när den är som bäst i en nyskriven medryckande musikföreställning av Apolonias Musik & Scenkonstkollektiv.

Apolonia har en gedigen erfarenhet av livescenerna runt om i landet och har haft flera hundratals framträdanden sedan start hösten 2009 på bl a SVT, TV4, SR, folkparker, festivaler, stadsfester, konserthus och privata fester i både Sverige och Danmark. De har förutom albumen ”Lockar och Skägg” (2011) och ”Fria Fötter” (2012) Vilka Dom? (2019) skapat en mängd olika scenkonstproduktioner riktade till barn som de turnerat med runt om i Sverige.

 Utdrag från recension:

”Redan under första halvan hade de dragit igenom ett gäng låtar med en sån otrolig energi att jag kommer att ha sömnsvårigheter i en vecka. Det var helt klart en av årets bästa konserter…”(André Stray Norrbottenkuriren)

Medverkande:

Sång/gitarr/Skådespelare Ida Gustafsson

Trombon/bas/skådespelare Göran Abelli

Elgitarr/skådespelare Tobias Alvin

Trumset/skådespelare Johannes Rehnklint

Regiöga: Eva Ekengren


 

Boka oss här:

Tack! Vi hör av oss så snart som möjligt. Ha en fin dag :)
Oops! Någonting gick fel med formuläret. Testa igen eller skicka ett mail till info@apolonia.se